Startpagina

zaterdag, september 24, 2011

Graaien maar jongens - Laat maar komen die asielzoekers

Woede om topsalaris COA-directeur

AMSTERDAM -  Het topsalaris van COA-directeur heeft tot felle reacties geleid. Op Telegraaf.nl spreken honderden mensen schande van het exorbitante bedrag dat Nurten Albayrak de afgelopen jaren op haar bankrekening mocht bijschrijven. "Het is tijd voor een Quote 500 voor de overheid!"

Nurten Albayrak Nurten Albayrak Foto: ANP
 
Hoewel de meeste mensen de broekriem moeten aanhalen vanwege de aangekondigde bezuinigingen, is Albayrak de afgelopen jaren steeds meer gaan verdienen. In 2004 verdiende Albayrak nog een ton. In 2005 was dat 175.109 euro, en in 2009 bedroeg haar salaris 273.526 euro.

Het COA raakte onlangs in opspraak, omdat de werksfeer er 'compleet verziekt' zou zijn. Albayrak zou er een schrikbewind voeren en wordt door medewerkers een despoot en zonnekoningin genoemd.
Het salaris van de directeur wekt dan ook veel woede op.

"Hoe kan het in vredesnaam dat zulke salarissen überhaupt bestaan voor dergelijke functies? En waarom wordt dit klaarblijkelijk goedgekeurd door de RvC en toezichthouders?", vraagt een lezer zich af. Een ander: "Pure diefstal van de belastingbetaler. Wellicht kunnen de salarissen van de mensen die hier goedkeuring aan hebben gegeven gelijk ook even worden nagetrokken."

Verschillende lezers willen een toezichtsorgaan in het leven roepen dat moet optreden als waakhond voor de (top-)salarissen van overheidsmedewerkers. "Het wordt tijd voor een Quote Top-500 voor de overheid!"

Bron: De Telegraaf za 24/9/2011

Geen opmerkingen: