Startpagina

maandag, augustus 06, 2007

Grand Central Station - E 42 th Street - NYC

Dit Grand Central Station is ook een van de highlights van NYC. Van totaal vervallen is het weer prachtig in oude luister hersteld. De hal lijkt niet zo druk maar bedenk dat deze foto in het weekend is genomen buiten het spitsuur. Normaal is dit een knooppunt van een aantal metrolijnen, snelmetro's en allerlei (forensen)treinen naar alle windstreken. In het spitsuur doordeweeks is het een enorme mierenhoop.

Boven deze hal vind je nog wat duurdere restaurants die de nodige grandeur uitstralen, bv de wereldvermaarde Oyster Bar. Naast de hal vind je allerlei gangen met kantoren en winkeltjes.

In de kelder onder de "Main Hall" vind je allerlei tentjes waar je iets kunt eten en drinken en waar je kunt wachten op de trein. Hieronder zie je hoe mooi de loketten in oude stijl zijn opgeknapt. Een prachtig klassiek bord geeft aan waar de treinen heen gaan en hoe laat je op welk perron moet zijn.

Dit station herbergt naast de winkeltjes die je normaal op een station aantreft (zoals een boek- en tijdschriftenwinkel) nog een andere surprise die vrij saai Grand Central Market wordt genoemd. Maar vergis je niet, hier kijk je je ogen uit. In feite is het een lange gang met aan weerszijden allerlei heerlijke versnaperingen. En ik wil nu echt niet meer horen dat de VS geen eetcultuur heeft!!!@#$%$#. Je vindt hier verse vis op ijs, vlees, fruit, groenten en alles wat verder met koken en braden te maken heeft.

Als je kruiden zoekt en je bent niet tevreden met bijvoorbeeld 1 soort kaneel, ga dan hier eens heen! Deze aardige dame van Penzeys staat klaar om je vele soorten kaneel te laten zien uit allerlei windstreken.

En wat te denken van echt vanille-extract, dus geen essence zoals je die in de supermarkt tegenkomt. Ook sinaasappel extracten en allerlei andere zaken waarvoor je in Nederland een vrije dag moet nemen om ze op te sporen, als ze al worden verkocht.


Ik hoef verder niks meer te zeggen, de foto spreekt voor zich. Wat een heerlijke dollarkoers tegenwoordig en wat zijn die potjes zwaar als je je niet kunt bedwingen.

En ja, daar zijn we weer, de broodafdeling. Maar zeg nu zelf, ik kan wel begrijpen dat een hobby bakker zich laat inspireren door deze kwaliteit, want alles ligt er fabelachtig bij.

Frans, Italiaans, you name it.........

Hee, een lekker casinootje........... Waar is de korsteloze kaas?

Sourdough (zuurdesembrood), een vak apart om dat te bereiden en af te bakken. Arbeidsintensief, maar de beloning is groot als je dit zo ziet. Hap....

Organic = biologisch, Whole wheat = volkoren. Ach, proef zelf maar.

Ik hou mijn mond even want ik neem een fikse hap uit zo'n verukkelijk broodje.

Wil je zelf zo'n heerlijk broodje bakken klik dan op de link Uit de keuken van Arden rechts op dit weblog .

Geen opmerkingen: