Startpagina

donderdag, augustus 09, 2007

Times Square - NYC

Overdag is Times Square op zich nog steeds hetzelfde knooppunt van Broadway en 7th Avenue, maar iedereen kent het natuurlijk van de overdadige verlichting als de zon ondergaat. Ook is dit de plek waar ca 200.000 Amerikanen op oudejaarsavond staan te wachten op het nieuwe jaar. Hier vind je de grote bioscopen en de wereldberoemde theaters met even beroemde musicals en toneelstukken. Links zie je het theater waar de Lion King wordt gespeeld.

Je vindt hier bijvoorbeeld de Footlocker (alles voor sport) en de Virgin megastore voor cd's en dvd's. Mega betekent hier ook echt mega en ja je kunt hier gewoon om half twaalf 's avonds een paar sportschoenen kopen of een cd waar je al jaren van droomt. Deze winkels zijn wel heel erg groot, maar het personeel is correct en vragen worden deskundig beantwoord. Het personeel van de Footlocker staat lekker mee te rappen met de foute negermuziek die door de speakers schalt, maar het maakt gewoon een gezellige en spontane indruk terwijl de verkoop gewoon prima doorgaat, no shit. Ja ik voel me hier thuis.

Waar je NASDAQ ziet staan, spuugt een lichtkrant de gehele beursdag honderden koersen van even zovele aandelen. Op andere lichtkranten kun je het laatste nieuws volgen.

Metershoge reclames......

En ja, als de zon ondergaat zie je een metamorfose....... het lijkt wel of overal lichtkranten, reclamezuilen en spotlights aangaan...... Op de foto's valt het mee maar op zaterdagavond kun je hier over de hoofden lopen. Gewoon allerlei mensen, gezinnen met kids, toeristen, een mengelmoes. Maar ik heb weinig problemen gespot.

Ik kan het niet uitleggen hoe die sfeer is, maar alle lastige verhalen over onveiligheid enzo, zijn volstrekt misplaatst, mensen lopen elkaar NIET onder de voet en zijn niet zo onbeschoft als in Nederland.

Kijk lekker naar de foto's. Via Expedia boek je een prima lang weekend naar deze plek en als je buiten piek momenten gaat, is het best redelijk te betalen.

De laatste foto heb ik gekozen om te laten zien hoe verschrikkelijk hoog sommige gebouwen rond Times Square zijn.

Geen opmerkingen: