Startpagina

woensdag, augustus 08, 2007

NYPD - The New York Police Department

NYC is tegenwoordig een gebied van zero-tolerance, maar persoonlijk vind ik de politie gelukkig helemaal niet opzichtig aanwezig. Ze zijn wel overal, maar het stoort niet, ze roepen geen agressie op en lopen niet als goudhaantjes door de straten.

Het was toeval dat we op Times Square getuige waren van een zogenaamde "Roll call" midden op straat rond drie uur 's middags. Je kent deze bijeenkomsten wellicht uit politieseries zoals "Hill Street blues".

Wat je hier niet ziet is dat tijdens de wisseling van de dienst in een aantal straten rond Times Square tientallen politieauto's staan opgesteld, waarin de agenten, die je hier ziet staan tijdens de check of iedereen er is, twee aan twee verdwijnen en op commando in een colonne wegrijden. Op iedere auto kun je zien tot welk Precinct (wijk) hij behoort. Je ziet op de foto hieronder dat er op Times Square zelf ook nogal wat politieauto's staan.

Niet iedereen heeft er evenveel zin in, hahahaha.

Een beetje respect voor deze mensen kan geen kwaad, vergis je niet, je maakt natuurlijk wel eens wat mee in dit metropool.

Geen opmerkingen: