Startpagina

maandag, juli 23, 2007

BB King in New York

Ja, deze grootheid in de muziek, BB King, is niet alleen in het zuiden van de VS blijven hangen. Hij heeft zijn geld geïnvesteerd in allerlei clubs die prima concerten organiseren voor een christelijke prijs en met de mogelijkheid te dineren tijdens het concert. En als je dan een stukje vlees besteld, krijg je ook een echte portie, hahahaha.

In NYC zit de BB King Blues club in really midtown West 42 th Street, vlakbij Times Square waarover later.

Zaterdag 24/2/2007 naar een concert van Nils Lofgren, de man die ik in de zeventiger jaren al eerder in Paradiso had bewonderd. Ik moet zeggen dat hij nog niks had ingeboet aan inzet en muzikaal vermogen. Echt heel goed. Deze man heeft bv op het album " After the goldrush" van Neil Young meegespeeld.

Zondag 25/2/2007 werd mijn eega 50 jaar oud en dat moest gevierd. Vrijwel elke zondagmiddag treedt in de BB King club het " Harlem gospel choir" op en elke keer is het stijf uitverkocht. Vergis je niet, het is dit koor dat U2 begeleidt bij het nummer "Still haven't found what I'm looking for" op Rattle and Hum.

Het koor bestaat uit 2 subgroepen, waarvan 1 groep de wereld rondtrekt en de andere groep in NYC blijft (bijvoorbeeld omdat de zangers m/v jonge kinderen hebben). Op de site kun je lezen dat ze o.a. ook optreden met Andre Rieu. Ze zamelen fondsen in voor een ieder die door de tandwielen van deze tijd wordt vermalen.

Tijdens het concert is een brunch inbegrepen en laaien de emoties hoog op. Wat een geweldige ervaring, de zaal gaat plat en je neemt dit je hele leven mee. Zo wil je elk jaar 50 worden.

Nog even wat sfeerplaatjes van de omgeving:

Lekker hoog he?

En lekker druk.....

Geen opmerkingen: