Startpagina

zaterdag, maart 31, 2007

Het transportmiddel onder NYC, de metro.

Ja ook aan dit fenomeen ontkom je nauwelijks in NYC, de metro. Een gigantisch systeem onder en boven de grond waarmee je je snel verplaatst voor weinig geld. Een weekkaart kost maar 28 dollar. In tegenstelling tot de toestand in de 80-er jaren is de sfeer enorm verbeterd, zodat je over het algemeen veilig kunt reizen. En als je de metro neemt naar echte no-go area's, ja dan is het je eigen schuld. Het zero-tolerance ("lik op stuk") beleid heeft zijn vruchten afgeworpen.

Je ziet wel overal politie en er hangen camera's. En soms luidruchtige muziek op een perron als er weer eens een onemanband snoeihard zit te spelen, of als de boodschap van de heer moet worden verkondigd. Je ziet mensen spelen of zingen waarvan je denkt dat ze eigenlijk in het theater zouden moeten staan.

Dit is wel erg rustig, maar vergis je niet. Als het spitsuur is kun je hier over de hoofden lopen. We hebben geprobeerd zo weinig mogelijk mensen op de foto te krijgen. Dan krijg je een wat betere indruk. Het is soms wel een beetje donker onder de grond, maar ik heb me nimmer onbehaaglijk gevoeld. Zeker niet als iedereen zijn illegale wapens gaat inleveren.......


Geen opmerkingen: