Startpagina

vrijdag, december 01, 2006

Centerparcs in Cuba

Op 10 minuten lopen van ons resort bleek zich tot onze verrassing een bungalowpark te bevinden voor Cubanen. Nou een bungalowpark......het was meer een verzameling hondenhokjes van beton die volgens mij nog geen ster van de ANWB zou verdienen. Het terrein is eigendom van een bedrijf dat zijn werknemers op zijn tijd enige ontspanning biedt, volgens oude socialistische traditie. We zullen er eens een kijkje nemen.

We zijn welkom want de slagboom staat al open.

Hier kunnen we onze auto parkeren.

Alhoewel, herken je het parkeerterrein?

Hoe heet het hier eigenlijk?

O dit is wat duidelijker........

Leuk he? Intensieve veehouderij vlakbij je huisje.....

De 5 -sterren hondenhokjes.........


Het lijkt wel Friesland............

De weg naar het subtropisch zwemparadijs....

Het subtropisch zwemparadijs.

Hier komen de gasten samen en geloof me dan wordt het een vrolijke boel. Ondanks de ellende kunnen de Cubanen zich perfect vermaken, je kon ze in ons resort duidelijk horen.

Onvermijdelijk, een sculptuur van Jose Marti, een van de helden van de Revolutie.

Als je het park verlaat met je nieuwe lease-bak moet je wel even oppassen. De weg terug naar huis is nogal steil en voor dat je het weet heb je een krasje in je Audi A8.

Let wel, we konden hier gewoon relaxed rondlopen, terwijl iedere Cubaan ons vriendelijk gedag zei. heel aardige mensen en geen centje pijn. Dit verhaal is ook niet denigrerend bedoeld, ik wil alleen een situatie-schets bieden voor de lezer. Soms begrijp je niet dat Nederlanders zo ultiem kunnen zeiken over hun kommervolle omstandigheden.

Bedenk dat dit voor de werknemers de enige manier is voor wat ontspanning, van een salaris van 10 dollar per maand kun je niet veel doen.

Geen opmerkingen: