Startpagina

donderdag, november 30, 2006

Krokodillen in Cuba

De krokodil komt ook voor op Cuba, een inheemse soort en de geimporteerde alligator uit Florida. Op een farm wordt de inheemse soort gekweekt om ervoor te zorgen dat het krokodillenbestand in de moerassen van Zapata in stand blijft. Van deze exemplaren worden geen tasjes gemaakt, de farm speelt een rol in het behoud van het ecosysteem.

Deze foto's zijn gemaakt in een dependance van de echte farm die verderop temidden van het moeras is gevestigd. De dependance is opgericht om de toeristen een indruk te geven van het dier in verschillende leeftijdstadia.

Je ziet hier een heel jong dier, zijn tandjes zijn nog niet groot genoeg om echt te bijten. Dit is het enige stadium waarin je dit dier in je handen kunt houden. De krokodil is en blijft een zeer agressieve rover die pijlsnel kan overschakelen van absolute rust naar de aanval.


Dit exemplaar is alweer een stukje groter en dat touw om zijn bek is niet om hem te pesten. Als je hem zonder touw zou beetpakken, wordt je ongetwijfeld fiks gebeten. Je schrikt van de agressie en de snelheid die dit jonge dier kan genereren. Maar het blijven prachtige dieren, die al 400 miljoen jaar in staat zijn zich optimaal aan te passen aan hun leefmilieu.Ook hier zijn er malloten die het nodig vinden rotzooi over het hek te gooien........

Ze liggen stil maar pas op, ze lusten je helemaal rauw.

Showtje voor de toeristen?

Reken maar dat hij altijd trek heeft in een lekker hapje.

Geen opmerkingen: