Startpagina

maandag, augustus 15, 2011

Vakantie en de gospel

Ik ben vandaag teruggekeerd uit de Dominicaanse Republiek (Punta Cana) en ik heb daar weer mooie dingen meegemaakt.

Een van die bijzondere ervaringen zijn de trouwerijen op het strand. Elke trouwerij is verschillend en soms zie je er als argeloze strandbezoeker 4 of 5 op een dag. En elk met een specifiek karakter, uiteraard gebaseerd op de keuzes die het bruidspaar maakt om deze bijzondere dag in hun leven vorm te geven.

Zaterdag 6 augustus 2011 rond 17.00 uur vond er een huwelijk plaats tussen twee mensen uit de Afro-Amerikaanse gemeenschap in Boston. Voor een groot gezelschap waren de stoelen netjes op het strand geplaatst. In het publiek bevonden zich enorm grote donkere mannen die in geen enkel NBA team mogen ontbreken, wat een kerels. Later zou blijken dat de bruidegom pas was aangesteld als politieagent, dus misschien waren het wel collega's, wie zal het zeggen.

Het bruidspaar  had voor de omstanders op het strand een enorme surprise ingebouwd, ze hadden hun eigen dominee meegenomen...ja echt waar!

Nu ben ikzelf volstrekt atheïst, maar deze man maakte enorme indruk op me. Hij ging met een passie aan de slag waar je koude rillingen van op je rug kreeg. In een stijl a la Martin Luther King had hij binnen no time iedereen gevangen in een indrukwekkend betoog. Alleen het kerkkoor ontbrak, maar verder was het een huwelijksvoltrekking zoals ik zelden heb meegemaakt.

Ook de dame op leeftijd (oma van ...), gekleed in een perfect passend ensemble met bijpassende wandelstok, kwam aan het woord. Ze was niet te stuiten in haar goede wensen naar het bruidspaar, al die jaren Bijbelstudie kwamen in 1 keer voor het voetlicht. De dominee kon haar nauwelijks stoppen, het was een prachtig tafereel.

Ik zal het nooit meer vergeten, dit huwelijk met Jesus the Christ aanwezig op een sfeervol strand.

Did I hear an amen..............?

Geen opmerkingen: