Startpagina

woensdag, augustus 11, 2010

De kleine beestjes gaan het winnen

Een artikel uit de dagbladen:


Alarm om superbacterie
ASSEN -  In Groot-Brittannië is groot alarm geslagen over een 'superbacterie' die resistent is tegen zelfs de meeste sterke soorten antibiotica. Het kan zich razendsnel verspreiden via ziekenhuizen.

De bacterie, dat het enzym NDM-1 kan aanmaken, zou zijn overgebracht door mensen die voor met name cosmetische ingrepen in landen als India en Pakistan waren geweest, zo meldt de BBC
In Engeland zijn inmiddels zo'n 50 gevallen geregistreerd. Het gaat hierbij voornamelijk om patiënten die waren behandeld in een buitenlands ziekenhuis en daarna nog behandeling nodig hadden in hun thuisland.
Volgens de wetenschappers is de superbacterie zelfs bestand tegen carbapenems, de meest agressieve soort antibiotica. Experts vrezen verder dat NDM-1 kan overspringen naar andere bacteriesoorten die al resistent zijn tegen de meeste soorten antibiotica.
De onderzoekers hebben hun zorgen uitgesproken in het medische blad Lancet Infectious Diseases. De bacterie is inmiddels aangetroffen in Groot-Brittannië, India, Pakistan en Bangladesh. 

Als u begrijpt dat kistkalveren en andere bio-industrie dieren worden volgepompt met antibiotica en als u begrijpt dat in talloze landen antibiotica als snoepjes kunnen worden gekocht in elke farmacie die je tegenkomt, moet u niet raar staan te kijken dat deze berichten verschijnen in de pers.
Uiteindelijk zal ook de antibiotica maffia worden gedood door deze superbacterie. Dan is er geen houden meer aan. de natuur zal elke waanzin meedogenloos afstraffen.

Geen opmerkingen: