Startpagina

zaterdag, april 10, 2010

De verkiezingen voor de Tweede Kamer naderen

Een terugkerend ritueel, de stoelendans om het pluche. Opeens merk je dat politici aandacht krijgen voor nijpende problemen. De rest van de tijd liggen deze dossiers te verstoffen, maar nu opeens worden ze weer met veel verve voor het voetlicht gebracht.
Zo'n dossier is het idioot overmatig gebruik van antibiotica in de intensieve veeteelt. Met name op een kippenhouderij worden eigenlijk alleen nog maar multi-resistente bacteriƫn gekweekt in plaats van gezond kippenvlees.

Dit is eigenlijk een tijdbom onder de volksgezondheid, veel gevaarlijker dan de Mexico griep. Stel je voor dat een zeer gevaarlijke bacterie, zoals al die kokken, opeens niet meer reageert op geneesmiddelen. Iedereen met gezond verstand zal inzien dat dan wel het nijpende tekort aan goede verpleeghuizen direct wordt opgelost, dat wel. We keren terug naar de negentiende eeuw toen de mensen als vliegen aan de tuberculose overleden.

Deze ontwikkeling zal het HIV probleem volledig overvleugelen en zelfs de kredietcrisis zal een onbetekenende factor in de samenleving blijken te zijn. Bezuinigingen vanwege de vergrijzing zijn niet meer nodig, de gemiddelde leeftijd gaat weer terug naar 55 jaar.

Misschien is het die politici eigenlijk daar wel om te doen...........

Geen opmerkingen: