Startpagina

zaterdag, december 20, 2008

Zalmtaartje met garnalen en limoencrème

Bereidingstijd: 15 minuten

Aantal personen: 4

Ingrediënten:
100 gram verse zalmfilet
50 gram Noorse zalm
4 zoetwatergarnalen
2 limoenen of 1 citroen
1/2 theelepel zeezout
1/2 komkommer
1/2 rode paprika
1 eetlepel gehakte dille
1 eetlepel witte wijn, Tohu Malborough Unoaked Chardonnay 2006 uit Nieuw-Zeeland
1 theelepel honing
50 ml crème fraîche
50 ml slagroom
versgemalen peper
150 gram gemengde sla

Voorbereiden:
Snijd de zalmfilet in kleine blokjes. Boen de limoenen of citroen schoon onder heet water. Rasp 1/2 eetlepel van de schil en pers de vrucht(en). Meng het sap met de rasp en gemalen zeezout en marineer hierin de zalmblokjes minimaal 30 minuten. Snijd de Noorse zalm en garnalen in kleine stukjes. Schil de komkommer en verdeel deze in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Klop de room lobbig.

Bereiden:
Meng de gemarineerde zalm, Noorse zalm, garnalen, dille, witte wijn en honing. Verdeel de gewassen gemengde sla over vier borden. Vorm van de zalmblokjes, eventueel met behulp van een vormpje of steker, Een taartje of een rond torentje op de salade. Bestrooi het geheel met de komkommer- en paprikablokjes en versgemalen peper. Meng de crème fraîche met de half geklopte slagroom en een eetlepel limoensap. Schep de limoencrème op de zalmtorentjes.

Wijnadvies: Tohu Malborough Unoaked Chardonnay 2006 uit Nieuw-Zeeland

Bron van dit recept: de website van Sligro, versgroothandel

Geen opmerkingen: