Startpagina

zondag, november 16, 2008

Zuurkool

Heeft u dat gevoel ook wel eens?

Overspoeld te worden door culinaire hoogstandjes? Het mooiste fornuis is niet mooi genoeg en er is altijd wel weer iemand die het nog beter kan klaarmaken?

De overvloed aan ingredienten kan een mens soms benauwen. Zit je nietsvermoedend opeens te eten als een Balinees of een Italiaan in Palermo. Het beste is nog niet goed genoeg. En ja je moet de olijfolie wel even gaan halen bij het ultieme adresje he, anders wordt het helemaal niks natuurlijk. Met die bagger uit de supermarkt kunnen we helemaal niks meer aanvangen....grijnsss.

Met respect, soms verlang ik gewoon naar een stamppot van aardappelen en zuurkool met een halve worst, recht voor zijn raap, met het beroemde kuiltje jus. Net zoals ik die ooit at bij mijn moeder.

Dus NIET met Argentijnse ribstukjes, niet met appeltjes in Calvados, geen rozijnen, geen biologische stukjes everzwijn, nee gewoon zuurkool en verder niks.

Weg met de Vikings, de Falcons, weg met de snobistische kookeilanden, gewoon zuurkool.

Mag ik u een smakelijke voortzetting toewensen?

Geen opmerkingen: