Startpagina

zaterdag, september 24, 2011

Graaien maar jongens - Laat maar komen die asielzoekers

Woede om topsalaris COA-directeur

AMSTERDAM -  Het topsalaris van COA-directeur heeft tot felle reacties geleid. Op Telegraaf.nl spreken honderden mensen schande van het exorbitante bedrag dat Nurten Albayrak de afgelopen jaren op haar bankrekening mocht bijschrijven. "Het is tijd voor een Quote 500 voor de overheid!"

Nurten Albayrak Nurten Albayrak Foto: ANP
 
Hoewel de meeste mensen de broekriem moeten aanhalen vanwege de aangekondigde bezuinigingen, is Albayrak de afgelopen jaren steeds meer gaan verdienen. In 2004 verdiende Albayrak nog een ton. In 2005 was dat 175.109 euro, en in 2009 bedroeg haar salaris 273.526 euro.

Het COA raakte onlangs in opspraak, omdat de werksfeer er 'compleet verziekt' zou zijn. Albayrak zou er een schrikbewind voeren en wordt door medewerkers een despoot en zonnekoningin genoemd.
Het salaris van de directeur wekt dan ook veel woede op.

"Hoe kan het in vredesnaam dat zulke salarissen überhaupt bestaan voor dergelijke functies? En waarom wordt dit klaarblijkelijk goedgekeurd door de RvC en toezichthouders?", vraagt een lezer zich af. Een ander: "Pure diefstal van de belastingbetaler. Wellicht kunnen de salarissen van de mensen die hier goedkeuring aan hebben gegeven gelijk ook even worden nagetrokken."

Verschillende lezers willen een toezichtsorgaan in het leven roepen dat moet optreden als waakhond voor de (top-)salarissen van overheidsmedewerkers. "Het wordt tijd voor een Quote Top-500 voor de overheid!"

Bron: De Telegraaf za 24/9/2011

vrijdag, september 09, 2011

Waar was jij op 9/11?

Juli 1982 was ik in het WTC te New York, 110 verdiepingen in 110 seconden met de speedlift.

Het was al wat later in de middag en er stond te veel wind om het dak op te mogen. Jammer, maar helaas. Ik zat binnen op een bankje op 440 meter hoog en keek tussen mijn knieën door naar beneden. Het enorme raam bestond uit glas tot de vloer, toen nog heel apart, tegenwoordig zie je het zelfs in saaie kantoorgebouwen van een saaie Belastingdienst in Apeldoorn. Gigantisch, zeker voor iemand die echt niet op een ladder durft van 8 meter... Ik zag beneden het eiland in de Hudson liggen dat is ontstaan na het aanleggen van de parkeergarages, ze moesten ergens met de uitgegraven grond heen.

Toen we beneden kwamen, stonden we in de hal en die was zo enorm... In 2001 herkende ik de hal direct toen ik er brandweermannen zag staan (in een toevallige 9/11 documentaire van twee Franse broers die de brandweer van New York - ladder 1 - kwamen filmen). Zij gingen op 9/11 proberen de branden in de WTC Towers te blussen.  Dappere kerels die volgens mij al wisten dat het onbegonnen werk was. De hal was al vergeven met stof en er kwamen honderden mensen in pak en met attachékoffer naar beneden via de trappen. Op de binnenplaats van het WTC hoorde je al een indringend "plop" geluid van lichamen die tegen de grond aan smakten. Mensen die van grote hoogte naar beneden waren gesprongen in pure wanhoop, op de hielen gezeten door 75000 liter brandende kerosine. 

Ik had na mijn bezoek in 1982 al een indruk hoe gigantisch dit gebouw was, later hoorde ik van een gids dat er op 1 werkdag ongeveer 25.000 mensen werkten per toren en dat er op 1 dag wel 30.000 bezoekers binnen konden zijn. Dat betekent een totaal van ca 80.000 mensen in 2 torens. Dat is de totale populatie van Leidschendam-Voorburg in 2011.

Ik was toevallig thuis op 9/11 en deze getallen spookten direct door mijn hoofd toen ik CNN aanzette nadat iemand op internet had getypt dat "er een vliegtuig tegen het WTC was aangevlogen". Ik dacht direct aan gigantische aantallen slachtoffers toen ik de rook uit de North Tower zag komen. Het mooie weer (hoop mensen vrij of later op het werk), ontruimingsoefeningen na een bomaanslag in 1993 in de parkeergarage door een voorloper van Al-Qaida, en het optreden van brandweerlieden hebben gigantisch veel mensen het leven gered.

De inslag van het tweede vliegtuig heb ik live gezien en was te bizar om het te kunnen bevatten.

Ik ben weken van slag geweest.

In 2005 gingen we vlak voor de kerst een paar dagen naar New York en natuurlijk ook naar Ground Zero. We keken met respect naar de plaquette voor alle omgekomen brandweerlieden vlak naast de brandweerkazerne Ladder 10 en dronken daarna iets in de Ierse pub in dezelfde straat. Het is geen toeval, veel brandweerlieden in het noordoosten van de VS zijn van Ierse afkomst.

Later tijdens dit bezoek liepen we in feite de ontsnappingsroute van 9/11 via Brooklyn bridge. In lower Manhattan realiseerden we ons hoe die gigantische stofwolken door de smalle straten moeten hebben geraasd. Pas als je echt ter plekke bent kun je er een goed beeld bij vormen. Het blijft bizar.

9/11

Ik denk aan de brandweerman die in de North Tower van het WTC te New York met 50 kg op zijn rug de trap op ging. Hij is te zien in een van de documentaires.

Let wel, trappenlopen is een training voor de beste duursporters op deze wereld!

De man haalde de 78e verdieping(!!!!!!!) .........en overleefde de ramp niet, maar wist wel vele mensen naar beneden langs de trap te loodsen door zijn kalmte en onverschrokken inzet.

Ik heb zelf bij de herinneringsplaquette gestaan voor alle omgekomen brandweermannen, in koper in een zijstraat bij Ground Zero.

Wat moet je verder zeggen...........

donderdag, september 08, 2011

Musea in Nederland

Het Gouds museum wordt wellicht in de ban gedaan door andere musea omdat ze een schilderij hebben verkocht om faillissement te voorkomen.

Waar halen ze de gore moed vandaan, stelletje hufters .......

Het Rijksmuseum is al jaren onbegaanbaar omdat ze daar een museum Noord-Zuidlijn aan het aanleggen zijn dwars door hun collecties heen.........stelletje non-valeurs.

De directeur van het Rijks en het Stedelijk in Amsterdam moet zich de kop van de romp schamen, stelletje nitwits. Zij gooien ons schatten te grabbel. Ik wil graag de discussie met ze aan hoe ze onze musea te grabbel gooien en onbereikbaar maken voor de toeristen van deze gehele aardbol, die ook willen genieten van onze meesters van de schilderkunst.

Laten ze hun grote bek maar houden tegen het Goudse museum dat ik volledig steun, want onze fraaie regering laat alle musea de grond in zakken door die aap van een Wilders.

Ik stel voor dat al die museumdirecteuren die niks presteren en alleen maar zeiken tegen een directeur die zijn verantwoordelijkheid neemt, per direct vluchten naar Niger, kunnen ze lekker over vage Berber kunst debatteren met Kadaffi.

maandag, september 05, 2011

Bali - Een paradijs in de tropen

Ik lees net dat er op Bali 18 lichamen in de koelkast worden bewaard van buitenlanders die op Bali zijn overleden, maar waarvoor niemand is komen opdagen om ze te identificeren.

Een van de slachtoffers is een vrouw, gevonden in een hotel in Kuta, bij wie maar liefst 82 bolletjes Crystalmeth werden gevonden tijdens de autopsie. Dat doet me denken aan een passagier op Schiphol die laatst werd aangetroffen met 125 bolletjes van diezelfde rotzooi. Hij heeft het wel overleeft, maar ja. De Balinese autoriteiten denken niet dat iemand haar komt identificeren, alleen het drugssyndicaat zal het spul helaas moeten missen.

Geef al die rotzooi gewoon vrij, iedereen weet langzamerhand wel wat een goor spul Crystalmeth is lijkt me.

Even de feiten, wat is Crystal Meth:
Crystal Meth is een drug die wordt gemaakt van huishoudmiddeltjes. De ingredienten kunnen in bijna elk huishouden gevonden worden. Er wordt een mix gemaakt van anti-vries middel, alkaline(inhoud van batterijen), anti-hoestmiddel, lucifers en kattegrit. Producten die je normaal nooit in je lijf zou willen hebben, zorgen er samen voor dat de gebruiker zich tijdelijk heel energiek voelt. Na een keer gebruiken vraagt je lichaam om meer en kun je niet meer zonder deze giftige mix.

zaterdag, september 03, 2011

Protest in Bahrein

Ik heb nog geen aandacht besteed aan de Arabische revolutie. Dat gaat iets veranderen met dit filmpje. Het is opgenomen in Bahrein en te zien op Youtube.

Ik wist niet:
- dat Bahrein ook een dictator heeft
- dat ook daar onschuldige burgers worden doodgeschoten als ze protesteren
- dat dit protest is ontstaan na het doodschieten van een 14 jarige jongen met een traangasgranaat midden in zijn gezicht op korte afstand (ja ook dat is mogelijk....)

Saillant detail zijn de vrouwen in zwarte gewaden aan de linkerzijde die toch gewoon mee protesteren.

Los van de tragische aanleiding, vind ik het fascinerend dat je dit soort protesten tegenwoordig direct kunt meebeleven op het internet. Er is altijd wel ergens een zeer scherp minicameraatje aanwezig en het illegale materiaal vindt direct zijn weg over de vrije wereld.

Ik vind het filmpje indrukwekkend, de Arabische revolutie is nog lang niet voltooid!

Natte zomer 2011 in Nederland?

Nederlanders zijn natuurlijk ultieme klagers, sommigen onder ons houden het op ultieme zeikerds....

Een voorbeeldje: laatst werd bekend dat we de natste zomer hadden sinds 1906. Op zich niet leuk natuurlijk voor de campeerders, maar ja de natuur kunnen we nog niet sturen. Bij dit record spreken we van een totale hoeveelheid rond 350 mm in de zomerperiode.

Om dit even in perspectief te plaatsen het volgende:

De tropische storm Lee ligt vandaag voor de kust van Louisiana en Mississippi in de VS. De verwachting is dat deze wolk een hoeveelheid regen gaat loslaten van ca EEN HALVE METER in een paar dagen. Voor de slechte rekenaars onder ons, dit is 500 mm in een paar dagen.

Ik zou wat minder klagen op Twitter in ons kikkerlandje achter de dijken.