Startpagina

donderdag, juli 28, 2011

HTM - snel privatiseren die handel

We beginnen met dit citaat:

De HTM stelt dat de kaart moet helpen om de dienstverlening beter op de reiziger af te stemmen, en de kaart ook de sociale veiligheid moet verhogen. De HTM wijst er op dat de wetgever het inchecken voor iedereen verplicht stelt: "Dat staat in de Vervoerswet", betoogt  een woordvoerder.
Het verplicht inchecken is bedoeld om de opbrengsten van de OV-chipkaart beter te verdelen. In het geval van abonnementen is er geen geld te verdelen, omdat er een vast bedrag wordt betaald en soms slechts aan één vervoersbedrijf. Volgens Gerrit-Jan Zwenne, universitair hoofddocent privacyrecht bij eLaw@Leiden van de Universiteit Leiden, is het daarom maar de vraag of de wet voldoende reden is voor een verplichte registratie van abonnementhouders.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nederland is volgens mij het enige land ter wereld waar je een boete kunt oplopen als je al 31 jaar een OV jaarkaart netjes hebt betaald. 

Mij overkwam dit gister bij onze edele vervoersmaatschappij HTM te Den Haag. Ik hoop niet dat ze ook het predikaat Koninklijk mogen voeren, want dat zou ik ze dan direct afnemen.

Mijn eega en ik bevonden ons in tram 17 na een ontspannen bezoek aan het Haagse Gemeentemuseum. We hadden niet ingecheckt, we hebben gewoon een geldig vervoersbewijs, namelijk een OV jaarkaart, van te voren betaald, niks aan de hand. In zo'n kaart zit een chip, zodat hij als OV-chipkaart kan gelden om poortjes te openen, maar verder is de kaart voorzien van pasfoto en geldigheidsdatum. Volgens mij een volstrekt geldig vervoersbewijs.

Drie als HTM controleurs vermomde aspirant nazi's slingerden ons rücksichtslos op de bon omdat we niet hadden ingecheckt. Eerst hadden ze een gekleurde medemens die ze niet eens de kans hadden gegeven fatsoenlijk in te checken, bekeurd.

Daarna waren wij aan de beurt, waarbij de controleur refereerde aan mijn Amsterdamse accent. Als hij dacht dat ik een toerist was, was zijn gedrag nog schofteriger. Een stad die zo met toeristen omgaat is een schande voor de natie. Ik heb de nazi maar direct uitgelegd dat ik al 13 jaar vlakbij Den Haag woon en al die tijd al alle trams voor mijn neus heb zien wegrijden en te maken heb met buschauffeurs die alleen rondjes rijden zonder dat ze in de gaten hebben dat er betalende klanten gebruik maken van het openbaar vervoer.

De eikels geloofden volgens mij niet eens dat ik met mijn eega in de tram zat, zelfs niet nadat ze onze ID's hadden bekeken. Ik neem voortaan maar mijn trouwboekje mee als we op reis gaan. Dat geeft enigszins aan met welk IQ we hier te maken hebben.......

Het mocht natuurlijk niet baten, want ambtenaren hebben altijd gelijk in een politiestaat en ze blijven gewoon 40 jaar op hun reet zitten om alle boetes op volstrekt duistere gronden te incasseren. Daar helpt weinig tegen.

Ik dacht in een flits nog even aan het fenomeen privatisering en ik besefte dat ik helemaal geen klant ben van de HTM, ik ben slechts een middel om geld te incasseren als indirecte financiering van controleurs die meestal in de stad rondwandelen in het zonnetje om daarna maar weer eens wat aan fundraising te gaan doen bij passagiers die gewoon betaald hebben voor hun kaartje.

En dat stelletje gaat gewoon rustig staken als u en ik hun brood moeten gaan verdienen, het interesseert ze geen ene ruk.

In elke HTM bus heb ik vanaf mei gewoon mijn OV kaart getoond aan de chauffeur. GEEN ENKELE KEER ben ik erop gewezen dat ik in overtreding zou zijn, ik mocht gewoon mee. Het slaat ook nergens op, want ik heb gewoon betaald voor mijn abonnement.

Ach zielige HTM, ik denk dat die banenreductie er maar moet komen. Hoe eerder hoe beter, misschien worden we dan weer klanten in het openbaar vervoer. 

Privatiseren die boel en wel heel snel.....................

zaterdag, juli 09, 2011

Zo zie ik eruit als ik met pensioen ben

Het werkzame leven heeft zeker een nadeel, je moet je eigen ik voor een groot deel wegcijferen vanwege het zielige pakkenregime in elke bedrijfstak.

Ik werk in de IT en heb niet eens een pak, maar als ik India zou willen werken komt zelfs in de hitte van Bangalore (38 graden) de stropdas weer om de hoek kijken.

Kortom, als ik met pensioen ben lijkt me dit wel een leuke verschijning. Het is Lee Sklar, niet de minste basgitarist, zoek maar op op het internet.

Ik heb toch al een hekel aan de kapper.


vrijdag, juli 01, 2011

Get born again - Alice in Chains

Ik stem nooit meer D'66....in mijn woonplaats heulen ze alleen maar met de meerderheid.

Ze willen Voorburg reduceren tot een beton woestenij met 8 baans snelwegen, sukkels.....

Alle OV wordt afgebouwd,  alle subsidies worden in de Vliet gedonderd, het is echt een grof schandaal......

Elk krantje dat ze ooit in mijn voordeur durven te stoppen, gaat direct bij het oud papier......