Startpagina

maandag, juli 26, 2010

Van de pot gerukt - de NS / Prorail saga deel 6

Ik zat vandaag in een ouderwets maar op zich comfortabel treinstel der eerste klasse vanaf Schiphol richting Brussel (waarbij ik in Den Haag HS uitstap) en je gelooft het of niet, de kachel stond aan?!!!! Dat kan alleen maar richting België zullen we maar denken.

Een gleuf naast mij was denk ik bedoeld als een soort namaak airco, dus je verwacht frisse lucht. Maar neen, binnen no time stond het water op mijn rug van de toegevoegde hete lucht. Deze keer kwamen de conducteurs wel even langs en inderdaad zo'n 5 minuten later kreeg ik verkoeling.

Zou de klimaatverandering al zo toeslaan dat mensen denken dat de winter aanbreekt als het buiten heerlijk 21 graden is?

Trouwens ik vind België prima hoor, ik kom er graag.

zondag, juli 25, 2010

Van de pot gerukt - de NS / Prorail saga deel 5

En weer kloppen we ons op de borst....de treinen zijn nog nooit zo op tijd geweest.

Aan dit soort naar binnen gekeerde vreugde (op niets gebaseerde hooghartigheid) is de ABN AMRO ook ten onder gegaan. Ik zit sinds kort het boek " De prooi" te lezen en ik  moest daar even aan denken.

Ik denk dat de leiding van de NS de treinen die niet hebben gereden gewoon uit de statistieken schrapt, als ze dat niet zouden doen, zou het beeld een te realistisch getal weergeven en dan vallen ze door de mand. Tel maar na hoe vaak de trein van 6.30 uit Voorburg naar Den Haag uitvalt.....Elke keer als hij uitvalt is de vertraging minimaal 15 minuten, waarbij je ook je aansluiting mist. Volgens mij vallen er zowat meer treinen uit dan dat er treinen vertraagd zijn, eigenlijk een nog veel ernstiger zaak dus.

Maandenlang is het treinverkeer op Schiphol ontregeld omdat Prorail geen reserveonderdelen heeft ingekocht.  Ik heb daar elke werkdag last van. Waarvan akte. Het wordt eens tijd dat de politiek ingrijpt. Maar ik vrees het ergste. Ze durven hun handen er niet aan te branden. Zelfs ABN AMRO hebben ze gered. Nu ik het boek lees, hadden ze het gewoon failliet moeten laten gaan...........

woensdag, juli 21, 2010

Van de pot gerukt - de NS / Prorail saga deel 4

Wordt het niet eens tijd dat er een voorlichter van Prorail in het NOS-journaal komt die eens uitlegt welke ramp de Schiphol treinbuis heeft getroffen?

Volgens mij is het weer eens verstoppertje spelen en dan blijkt over een paar maanden dat het gemiddelde klusbedrijf het had kunnen oplossen of dat mijn voorspelling uitkomt: we hadden maar 2 monteurs die niet op vakantie waren............

Of hebben we spullen gemonteerd in die tunnel die eigenlijk al lang hadden moeten worden vervangen?

Hebben we een tunnelgate bij Schiphol waar we hem eigenlijk bij de Bijenkorf hadden verwacht?

maandag, juli 19, 2010

Van de pot gerukt - de GVB Amsterdam saga deel 2

Kennen jullie ook die wagons van metro51 waarvan de verwarming het niet doet in de winter? We hadden laatst een bestuurder die de verwarming knalhard had aangezet toen het 's ochtends schitterend weer was, dat was lachen.......

Ik stond van het voorjaar ook in de nieuwe onhandelbare trams die af en toe op lijn 5 rijden en als dan de verwarming aangaat, wordt je haar droog geblazen. Er waait dan een soort hete mistral door de wagon. En de bestuurder zit achter zijn glazen deur met het raam open......die merkt niks. En al zou hij het merken, hij verblikt of verbloost niet. Een gemiddelde bestuurder van een GVB tram heeft tenslotte geen passagiers (je zou ze ook klanten kunnen noemen, maar dat is een oneervol woord in het openbaar vervoer), hij dient alleen zijn roosteruren vol te maken.

zaterdag, juli 17, 2010

Nederland verzorgingsstaat - De Zorg saga deel 1

In 2010 hangen ze in verzorgingshuizen geen wc-rol meer op, daar moet je voor betalen. Uiteraard een grof schandaal.

De zorg is verziekt, de interim managers graaien en de patiënt wordt alleen gelaten.
Ik denk niet dat de vele ouderen die dit land met hun eigen handen hebben opgebouwd, ooit het idee hadden in deze verschrikkelijke toestanden terecht te komen.

Is euthanasie op de besturen van de in de Telegraaf gememoreerde instellingen toegestaan? Of zullen we ze de slechtste haring uit de AD test laten eten?

Van de pot gerukt - de NS / Prorail saga deel 3

Ik heb vandaag in mijn website statistieken gezien dat mijn weblog ook bij Prorail wordt gelezen. Dames en heren van Prorail, wees uiteraard van harte welkom op mijn weblog en doe er je voordeel mee. Ik reis pas 31 jaar met de trein....dus heb er eigenlijk nog niet zoveel verstand van.

We hebben trouwens nog niet van Prorail gehoord wat er nu echt aan de hand is bij Schiphol, althans we weten dat de bovenleiding stuk is over 3 kilometer maar niet de echte oorzaak. Beetje materiaalmoeheid of is er een machinist geschorst omdat hij de hele zaak kapot heeft getrokken? Of waren er koperdieven actief?

Heeft Prorail ook alle monteurs al vrijgegeven net als het GVB? Ze zijn al een week bezig om de boel bij Schiphol te herstellen. En dat nu net tijdens het drukste weekend op Schiphol. Jongens, sterkte.

vrijdag, juli 16, 2010

Van de pot gerukt - de GVB Amsterdam saga deel 1

Het GVB in Amsterdam, ik maak ze al 55 jaar mee.

En dat is lachen.

Ze bestellen trams waarin geen enkele Nederlander kan zitten, misschien verkopen aan de Bosjesmannen? Ook weer zo'n inkoper die zelf nooit met de tram gaat.......... Ik ben 1,91 en ga dus of staan of ga lekker lopen naar mijn werk.....

Ken je die trams van lijn 5? Zogenaamd een verlaagde midden ingang om mensen makkelijk in te laten stappen, maar in feite breekt iedereen zijn nek over die k trapjes...........zeker na een avondje lekker stappen op het Leidseplein.

Gaat die Noord-Zuid lijn in 2025 rijden? Hahahahahaha 

Maar het toppunt moest nog komen, ze gooien de metrobuis in de zomer van 2010 5 weken dicht tussen CS en Amstel vanwege werkzaamheden. Edoch, de werkzaamheden gaan niet door en ze hebben alle bestuurders al vrij gegeven.
Gaan die bestuurders in het hoogseizoen op vakantie? Meestal kijken ze te chagrijnig uit hun ogen en rijden ze pardoes weg voordat een serieuze klant in kan stappen. Dan denk ik nu, arme schoolgaande kinderen.......

En het mooiste komt nog: ze kunnen het niet terugdraaien want ze hebben iedereen al verteld dat die tunnelbuis dichtgaat..............

Ik zou zeggen gooi die buis morgen open, want de meeste mensen weten toch niet wat jullie uitkramen in jullie voorlichtingscampagnes. De omroepinstallaties in de metro zijn meestal stuk..........en op de perrons zijn ze onverstaanbaar. En nu niet zeuren, want ik maak die rakkers elke dag mee.

Van de pot gerukt - de TNT saga deel 1

U denkt dat de TNT alle mensen ontslaat vanwege de vrije markt? Ik denk dat dat komt omdat een tot op het bot verziekt staatsbedrijf nimmer zal kunnen concurreren met de vrije markt.......

Dat het bedrijf tot op het bot verziekt is, kan ik bewijzen, ooit gooide een pakketbezorger van TNT mijn Ziggo modem op het inpandig balkon omdat we niet thuis waren. De man in kwestie bleek later een knuffel allochtoon die elke Groen Links stemmer in zijn straat zou willen omarmen, maar die niet in staat is mijn bestellingen van het internet correct te bezorgen.

Al die privatisering, ingeleid door die oliedomme VVD, slaat als k op Dirk, dat is allang gebleken.

Ik stem geen Groen Links, maar ook geen VVD, ik zou graag mijn bestellingen van Internet op tijd en op de juiste plaats willen ontvangen. 

Van de pot gerukt - de NS / Prorail saga deel 2

Het Nederlands voetbal elftal werd gehuldigd in Amsterdam door 500.000 mensen die daar lekker van hun vakantie gingen genieten. Volkomen terecht, daar zul je mij niet over horen. Alleen had een of andere halve gare bij de NS besloten dat we dan ook de mensen die gewoon naar hun werk gingen moesten pesten.

We voeren de zaterdag dienstregeling in op trajecten ver weg van Amsterdam, zodat de werkers van Nederland niet meer tijdig op hun werk kunnen verschijnen. De randdebiel........ Ik zou die heer wel eens persoonlijk willen spreken, hahahahaha.

Maar de werkers hebben natuurlijk een straf in petto, ik hoop dat alle reizigers die wel naar hun werk gingen minstens een half uur vertraging claimen bij de NS, dan piepen ze wel anders. De ultieme sukkels.....

En de conclusie is duidelijk, die eikel van de NS gaat zelf nooit met de trein, of hij werkt thuis op hoogtijdagen..........grrrrrr. Of hij was op vakantie........

zondag, juli 11, 2010

WK finale 11 juli 2010

Na een ultiem slechte wedstrijd heb ik mijn derde WK trauma te pakken, Ik denk dat ik mijn lidmaatschap van de supportersvereniging maar opzeg. Deze wedstrijd sloeg helemaal nergens op.

Ik ben niet eens van de bank opgesprongen en mijn hart is niet overgeslagen van de stress. We hebben 1 wereldkans gehad, maar die werd gemist.

Gelukkig blijven de woonboten drijven en blijven dinsdag de treinen leeg.

WK finale 11 juli 2010 - Zij gaan het doen

WK finale 11 juli 2010 - Museumplein

WK finale 11 juli 2010 - De oranje leeuw gaat brullen


De leeuwen in Artis gaan ervoor......

WK finale 11 juli 2010

WK finale 11 juli 2010 - Het blijven Fransen

Vijftien jaar geleden werd de enclave Srebrenica onder de voet gelopen waarna 8000 mannen werden vermoord. Ook toen al waren de Fransen niet te vertrouwen, ze gaven Duchbat geen steun toen het nodig was.
Vandaag kijkt ene Platini als voorzitter van de UEFA toe hoe Nederland de wereldcup gaat winnen.
Ook hij vindt zichzelf als bobo (als kopietje van Napoleon) zo belangrijk, dat we jaren hebben moeten wachten op technische hulpmiddelen bij het voetbal.

WK finale 11 juli 2010

Negen jaar geleden sprong Herman Brood van het dak van het Hilton hotel aan de Apllolaan in Amsterdam.

vrijdag, juli 09, 2010

WK finale 11 juli 2010 - Even Apeldoorn bellen


WK 2010 - Even Apeldoorn Bellen | Flabber
Deze woonboot lijkt sterk op de woonboot die in 1988 bijna zonk tijdens de rondvaart van de Europees kampioen onder de last van het groot aantal Oranje supporters dat op het dak was geklommen.

Je ziet hier het resultaat in 1988:

donderdag, juli 08, 2010

WK Finale 7 juli 1974 ---- Altijd weer die Duitsers...

Waar was jij tijdens................?

Ik was in Nes, Westdongeradeel waar ik mijn zomervakantie doorbracht in een vrijstaand huis vlakbij de noordelijke zeedijk van Friesland met aan de andere kant het Waddengebied. Het was op loopafstand van de dorpen Paesens en Moddergat die later beroemd zouden worden door uitzendingen van de VPRO.

Het huis had nog veel authentieke details behouden, waaronder een bedstede in de voorkamer. In deze voorkamer keken we met een man of tien naar de finale van het WK voetbal 1974. Achteraf een mooi gezicht, fanatieke supporters rondom een kleine zwart wit tv. Ik denk dat ik van deze finale later meer details heb gezien dan die middag.

Hoop, maar ook angst en vrees, wisselden elkaar af en ook deze wedstrijd was pas gespeeld na het laatste fluitsignaal. We waren er ingetuind zei Kuiphoff en toen al konden we vermoeden dat deze gebeurtenis zou uitgroeien tot een nationaal trauma van ongekende omvang. We waren immers de beste......

In 1988 poetsten we iets van dit trauma weg, maar met de voetbalsfeer richting oosterburen zou het nooit meer goed komen.

Na de eerste schokgolf van diepe teleurstelling hebben we toen maar een bal uit de schuur gehaald en de jassen neergelegd op het grasveld achter het huis. Het enige dat we konden verzinnen was een potje voetbal, inclusief het oefenen van de schwalbe, een fenomeen dat in 1974 werd geboren. Dat Holzenbein jaren later heeft bekend dat hij de boel had besodemieterd, kon onze stemming toen niet verbeteren. We waren ontgoocheld, geknakt en bedrogen......

Het kon niet anders, 1974 schreef ik bij als rampjaar. Naast allerlei andere roerige gebeurtenissen in mijn persoonlijk leven, kon ik dit er niet nog even bij hebben..........